Start a new topic

3D model parts show up black on Iphone

Parts of my 3D model appear to have no texture, this is only on iphone, it works fine on android and i can see the colour, is this something to do with compatibility with iphones or could there be some textures missing from the model?

 

IMG4120.PNG
(1.19 MB)

Great. In that case you can simply send it to support@wikitude.com. I'll just have it forwarded to me internally.

i can send you a zip file of the app to your email 

Hi Adam,



I would prefer a direct download link. Would that be possible or is the size of the repository/project too unwieldy in size?



- Daniel


can i have your email address so i can add you to our bitbucket repo  

Good morning,



that is a question that I cannot answer without being able to reproduce and investigate the problem. Would it be possible for you to provide your app in a way that allows me to run and debug it?



- Daniel


Hi Daniel 
Ive tried 3 different models and its giving me the same problem, 
and i dont think it could be a problem with our app as it was running smoothly for a long time until just recently, 
also what could be causing the issue with the Egg which is occurring quite often now 
Thanks

Hi Adam,



finally something to go on. This leads me to believe that the model and the rendering thereof are actually fine.


It could be a performance issue as the animation of the models is performed on the CPU. Is your application performing some CPU intensive computations while the animation is running by any chance?


Among the models in your application, is there a correlation between model size (vertex count) and whether the animation slows down or not? Specifically, do complex models tend to animate slowly while simple models tend to animate correctly?



- Daniel

Hi Daniel
Ive tried my model in the SDK examples app and it worked fine the animation didnt slow down at all, but still having the same problems in our own app
Adam

Somewhat expectedly, the wtc file did not change anything.


May I ask you to download a fresh 7.1 SDK package and change the 07_3dModels_1_3dModelOnTarget sample to use your saucer model?


I attached code you can simply copy&paste into the sample. The animation will play upon clicking anywhere on the screen.


I used the lightontop.wt3.



- Daniel



js

the Iphone 5 is running version 10.3.3 
and the IPhone 6 is running 11.0.3

The Wtc file is attached, i also sent you the marker for this file in one of the earlier posts

wtc

Would you mind uploading your wtc file as well as an attachment here? I don't know what the correlation could be between the wtc file and the speed the animations are played with, but I'm running out of ideas on how to get this problem to appear.


Also, which iOS version is you iPhone 5 running?



- Daniel

I have both IPhone 6 and Iphone 5 in the office and have tried on both and and had the same problem 

Hi again Adam,



I ran the JavaScript file you sent on the aforementioned devices and could not reproduce the slow animations. They appear, at least to me, to be played at the exact same speed as in the FBX reviewer tool.


The only thing I changed to get it running is the wtc file path as I do not have yours.


I attached videos of my findings.


Do you have any other iOS devices available other than the iPhone 6 to try this with? If so, do you experience this issue on other devices as well?


Due to the current lack of devices in the office, I'm afraid I'll have to postpone the investigation until Monday.



- Daniel



mov
mov

Hi Daniel 
All the animations are playing slowly, To recreate the problem you can Download our app 'Buzzin' and navigate to the experience page from the side draw and select the Plinth, i have attached the marker that will trigger the model,  I have also made a video of the problem
 https://www.youtube.com/watch?v=azkxz7QyLFQ
https://www.youtube.com/watch?v=rcSiimy--6w      <-- another model which causes the same problem

I have also attached the Javascript File that i am working with

-Adam

js

Good morning Adam,



I've looked into this a bit and could not reproduce the slow animation speed, nor did I experience the 'egg'.


As Wikitude is currently participating at AWE Europe I'm a little bit short stocked on devices to test with. Therefore I don't have an iPhone 6 available right now. I tried it on the following devices:


iPhone 5 with iOS 10.3.2

iPhone 6S+ with iOS 11.0

iPad mini Retina with iOS 10.3.2


Is there any additional information on how to reproduce the issue? Which animation specifically is being played slowly? Or is it all of them? For me they seem to be playing at the same speed as in the 3D encoder and in the FBX reviewer.


Also, would it be possible to have your JavaScript file to work with? Maybe there's something special about it that provokes the behaviour.



- Daniel


Login or Signup to post a comment